Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Вечірню з виносом Плащаниці у Радехові

У Страсну П'ятницю владика Петро звершив Вечірню з виносом Плащаниці у храмі св. Миколая, м. Радехів.

ПІсля богослужіння єпископ виголосив проповідь: "Стоїмо перед гробом Спасителя, де лежить його тіло. Господь своїм життям заплатив, щоб ми могли жити вічно. “Бог так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного дав, щоб усякий, хто вірує в Нього не загинув, але мав життя вічне.” (Ів. 6, 16).

Через слово Бог посилає у світ Свого Сина, який стає людиною і людина його розпинає через свої гріхи. Боже слово завжди вірне і Він його завжди дотримується. Сьогодні ми розважаємо про смерть на хресті і пролиту кров за нас. 

Причиною смерті і оскарження є гріх, недотримання Божого слова.

Бог не хоче смерті людини, тому робить це за нас. Нема такої людину, за яку Христос би не пролив свою дорогоцінну кров.Заплативши своїм життям Він відкупив нашу безсмертну душу.

Ми віримо слову, яке є у Святому Письмі, що після Страсної П’ятниці і Суботи приходить ранок Христового Воскресіння.

Ми не хочемо недоброго ставлення чи якогось браку і мусимо старатися, щоб в нашім ставленні не було браку у відносинах. Ми всі покликані до святості. Коли людина здатна себе змінити, то через це змінення відбувається переміна світу.

Кожного разу, перед Святим Причастям, священник промовляє слова: “Святеє святим”, які звернені до тих, що приступають до Причастя.

Будьмо народом, який хоче змінити своє серце. 

Ми просимо Бога, щоб настав мир, про який ми молимось і просимо кожного дня. Ми хочемо якнайменше гріхів допускати до свого серця.

Нехай ці святі дні переходу від смерті до життя, від неправди, обмови до справедливості, праведності і добра, будуть сповнені вірою в Христа, який своєю смертю, переміг смерть і подарував нам вічне життя”.

Просимо міцної віри, щоб бути добрим прикладом та вміти жертвуватися для інших”.

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336