Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У Страсний Четвер владика Михаїл вмив ноги військовим та медичним капеланам

У Страсний Четвер єпарх Сокальсько-Жовківський Михаїл звершив Архиєрейське Богослужіння у катедральному соборі.

У співслужінні владики Петра, військових та медичних капеланів Кир Михаїл очолив Вечірню з Літургією св. Василія Великого та здійснив Чин умивання ніг.

Роздумуючи над Божою любовʼю до людини владика Михаїл сказав: «Сьогодні нас Ісус Христос зібрав і вчинив те, що зі своїми апостолами. Він дає свою очищає ну силу в боротьбі з гріхом.  Христос віддав своє життя на смерть, щоб ми могли перейнятися тим, що Господь для нас відкриває своє нутро, щоб подарувати любов».

СВІТЛИНИ

Архиєрей наголосив на Святі Тайні Священства, через яку священник приходить не тільки, щоб помолитися в храмі, але чинити нашу віру живою, зрозумілою і  бажаною, яка перемінює нас в житті, а через нас перемінює увесь світ.

«Наш український народ підданий випробуванню, просімо в Бога сили, щоб ми не відступили від послуху у священстві та у служінні від сповнення християнських обовʼязків, які для нас спасенні, щоб витримати в випробуванні. 

Жертва робить нас живими учасниками в вірі, можливо ми  не до кінця це розуміємо.

Ісус Христос нас веде і ми йдемо за його словами - це віра, якою ми йдемо до великої перемоги, щоб отримати мир.

Дякую за пережиття якими ви долучилися до цієї драматичної хвилини, яку  Христос переживає, терплячи муки.

Пресвята Богородиця пережила всі пережиття свого сина і, як кожна мама супроводжувала.» - йдеться у слові владики Михаїла.

На завершення богослужіння владика Петро підкреслив, що у цей день згадуємо встановлення Таїнств: Пресвятої Євхаристії, заповідь творити спомин Тіла і Крові, у яких Ісус Христос чекає кожного з нас на престолі та Тайна Священства.

Також єпископ звернувся з вітальним словом до єпарха: «Ви перший священник і апостол в нашій єпархії і ділитися своїм священством з нами, а ми беремо участь в вашому священстві.

Заносимо молитву за вас і бажаємо всіх ласк. Нехай Пресвята Богородиця, до якої звертаєтесь і ставити в приклад найперше для себе, опікується вами. Дякуємо за те, що нам подарували священство.

Переживаючи ці особливі дні в році, маємо нагоду побачити, як Бог відкупляє людину.

Через Святі Тайни, ми будуємо спільноту, головою якої є Христос».

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336