Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У Квітну неділю Кир Михаїл молився у храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві

У свято Входу Господнього в Єрусалим єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл очолив богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві.

Розважаючи над неділям Євангелієм, Архиєрей спрямував свій погляд на Лазаря, на особі якого Ісус Христос відкриває свою владу над життям і смертю. 

Катехизм, який відкриває для нас правди віри, навчає: «Воскресіння як перемогу над смертю Церква починає святкувати спомином про воскресіння Лазаря, коли Ісус об’являє Себе «Воскресінням і Життям»: «Хто в мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!» (Йо. 11, 25). Лазарева субота, якою починається Квітна тріодь, вводить у Страсний тиждень, який несе благу вість про перемогу Христа над гріхом і смертю через Його страждання і хрест. Знаком грядущої перемоги є вхід Христа – Боголюдини – в Єрусалим. «Як людина Він заплакав, затуживши за Лазарем, – а як Бог воскресив його з мертвих; як людина Він сів на осля, – а як Бога Його вітали: «Благословен, Хто йде в ім’я Господнє».» Катехизм, 221.

«Ісус Христос добровільно з тріумфом і піднесенням крокує, щоб спасти свій народ і всі народи. Він хоче перемінити народ у любові, яка коштує великої жертви.

Слова "Осанна на висотах" звучать з вуст дітей, які ще не розуміють значення цих слів, але інтуїтивно виявляють ці слова, збагачені вірою. Ці слова такі живі і потрібні, щоб ми дорослі могли викрикувати, що Господь є нашою перемогою і славою.» - сказав проповідник.

 

Єпископ зазначив, що гріх від самого початку вів Ісуса Христа до такої ціни. Ціна нашого життя - це ціна Божої любові і через Божу любов ми втішаємося, що Господь є близько до нас, а отже близькою є і наша перемога.

«Пресвята Богородиця, яка бачила всі Євангельські дійства, переживала славу і неславу у своєму житті, обʼявляється у Фатімі дітям, які ще не усвідомлювали сили гріха і їм вона сказала молитися за навернення Росії і за гріхи всього світу. Тільки в спосіб молитви, посту і надолуження ми керуємось силою, яка родить завзяття.» - із проповіді владики.

Далі у проповіді єпископ розважив про відкуплення з гріха, бо за грішників Ісус Христос віддав своє життя. 

Ми повинні бути переконані що наша перемога близько. Як ми зустрічаємо Ісуса Христа, так ми зустрічаємо нашу перемогу. Попри всі труднощі Церква переживає всі докори, бо маємо живий скарб віри і тримаємо захист перед Богом.

Ми вірою підтримуємо наших оборонців і це благословення сьогоднішнього Євангелія їх покриє.

«Лоза - це символ перемоги, ми з цим переможним благословенням йдемо у впевненість віри.

Ми сьогодні вдячні тим, що обороняють нашу Батьківщину. Ми благословляємо захист нашої Батьківщини і повинні наші будні наповняти добрими вчинками.» - завершив владика.

Після богослужіння відбулося благословення вербових віток та окроплення освяченою водою.

Пресслужба єпархії.

 

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336