build professional website

Пошук по сайту

Єпископи взяли участь у молитві за єдність університетської спільноти у Дублянах

Пам’ятаючи про споконвічні традиції нашого народу завершувати Різдвяно-новорічні свята спільною молитвою та колядою, у Львівському національному університеті природокористування 30 січня 2024 року відбувся духовно-просвітницький захід «Молитва за єдність університетської родини та Перемогу України». Високоповажних гостей та усю університетську спільноту привітав в.о. ректора ЛНУП, професор, доктор сільськогосподарських наук Василь Лопушняк, який наголосив на важливості спільної молитви за Перемогу України та Господнє заступництво для нашого університету від ударів російського агресора, а також за єдність і успішний поступ університетської спільноти. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять новітніх Героїв – випускників, співробітників та студентів університету, що віддали життя за волю України.

Ініціативу проведення спільної молитви, яка символізує єдність усього українського народу у часи нелегких випробувань, підтримали Високопреосвященні владики УПЦ (ПЦУ), УГКЦ, РКЦ в Україні. Молитву очолили і благословили університетську родину Архиєпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський; Високопреосвященніший Димитрій (Родюк), Митрополит Львівсько-Сокальський УПЦ (ПЦУ); Преосвященніший Михаїл (Колтун), Єпископ Сокальсько-Жовківський; Преосвященніший Петро (Лоза), Єпископ-помічник, протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії. Молитва «Отче наш» та духовний гімн «Боже великий, єдиний» прозвучали у виконанні Народної хорової капели «Джерела Розточчя» ЛНУП під керівництвом Ярослави Ліпковської.
Творчим дарунком для глядачів стали коляди та щедрівки, які виконали художні колективи ЛНУП: Народна хорова капела «Джерела Розточчя» (керівник Ярослава Ліпковська), Народний ансамбль народних інструментів «Троїсті музики» та Народний духовий оркестр (керівник Марта Мурська), Народний вокально-інструментальний ансамбль «Берегиня» та ансамбль бандуристок (керівник Ірина Стельмах). Усіх вразила пісня «О свята ніч» у виконанні аспіранта кафедри підприємництва та торгівлі факультету управління, економіки та права ЛНУП, лауреата всеукраїнських конкурсів Михайла Іващенка. Гарним завершенням заходу став виступ мистецького гостя – Народного артиста України Олега Лихача.

Спільна молитва за єдність університетської родини та Перемогу України і прощання з колядою у День Собору вселенських учителів і святителів стануть духовним захистом від тривог, бомб, лютого ворога, війни!

Джерело

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336