build professional website

Пошук по сайту

У Забужжі відзначили храмовий празник св. Арх. Михаїла

Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у с. Забужжя з нагоди храмового празника та 30-ліття освячення храму.

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: "Ангел звіщає Боже послання для люду, звіщає людям Божу волю.

Кожна людина, яка приходить у світ, отримує ангела. Господь посилає Ангела Хоронителя, який супроводжує на життєвій дорозі. Наш ангел є близько до нас і хоче нас захороняти".

СВІТЛИНИ

Владика поділився пережитою історією із монашого життя про співбрата, який вечорами допізна молився, читав і навчався. І одного разу запитав його, чи не важко зранку вставати, на що співбрат відповів, що завжди просить свого Ангела Хоронителя, щоб розбудив зранку. Маючи тісний зв'язок із своїм захисником співбрат ніколи не був не почутий чи розчарований у своєму ангелові. Ангел є нам дуже близький і вірний товариш.

"Коли Господь створив найпершого світлого ангела, який був найкращим створінням, але відпав від Божої слави через закоханість у свою красу, бо вважав, що не має жодної вади.

Гординя і закоханість Люцифера стала причиною, що диявол з частиною ангелів відпав.

Архангел Михаїл, який виступив проти цієї частини із словами "Хто, яко Бог" - здобув перемогу над злом, через бажання виконати Божу волю.

Бог по свої волі хоче, щоб ми були святими. Немає людини, яка б жила і не згрішила. Кожна людина є немічною і грішною, але Господь подає силу, гордим противиться, а покірним дає благодать.

Бог створив нас на образ і подобу і сьогоднішній апостол показує, якою великою є людина в Божих очах.

Бог пролив свою животворящу кров, щоб викупити мене від гріха.

Сьогодні перебуваючи в часі війни і бачачи зло, яке хоче нас зруйнувати, знищити культуру і звичаї, але ми маємо завжди мати на думці вислів св. Арх. Михаїла: "Хто яко Бог".

Ми, які крокуємо і хочемо духовного зросту, тому маємо пам'ятати, що перемога починається з мого серця.

Мій духовний провід є надзвичайно важливий у сьогоднішньому дні." - із проповіді Архиєрея.

Після богослужіння була зачитана грамота про церковну нагопроду о. Назару Федишину, адміністратору храму на право носіння наперсного хреста.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336