build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро здійснив освячення оновленого храму у с. Савчин

У празник Переображення Господнього Преосвященний владика Петро здійснив освячення оновленого храму у с. Савчин, Сокальського деканату та звершив Архиєрейську Божественну Літургію, після якої благословив принесенні плоди.

СВІТЛИНИ

В часі Літургії Архиєрей виголосив проповідь: "Сьогодні ми звертаємо свій погляд на Тавор, де Ісус перед страстями показав свою славу. Це сталося тоді, коли Ісус Христос вже прямував до Єрусалиму.

У своїх проповідях і навчаннях він говорив апостолам про страждання і смерть, але говорив і про те, що на третій день воскресне. Щоби учні не зневірилися в часі страждань і смерті, Господь показує славу Божу. Він бере з собою тих учнів, які вже бачили воскресіння дочки Яіра і хоче перед ними відкрити свою славу.

Учні бачачи світло, бачили також пророків Мойсея та Іллю. Мойсей уособлює 10 Божих заповідей, а Ілля - всіх пророків. Через них Господь звіщав свою волю і передавав нам, що ми маємо взоруватися і що виконувати. Коли учні бачили переображення, тоді і чули голос з неба, де Бог вказує на свого Сина, який прийшов на землю, щоб нас викупити, спасти і переобразити".

Єпископ наголосив, що через Ісуса Христа, який залишається з нами у Пресвятій Тайні Євхаристії, ми стаємо улюбленими дітьми Божими.

"Ісус йде до Єрусалиму, щоб прийняти страждання задля нашого спасіння. Він не жалів себе, а з любові до нас добровільно приймає страждання.

Він каже, що тільки після воскресіння вони засвідчать про Преображення і славу, яку бачили.

Просімо в Бога витривалості у нашій вірі, щоб вона зростала, бачачи Хресну Дорогу нашого народу, коли проливається невинна кров.

Ми є певні того, що з Богом ми обов'язково переможемо. Ми хочемо віддати славу і честь, і як Божий народ, бути вірними і святими.

Будьмо достойним народом нашого Спасителя і Відкупителя, який так полюбив світ, що віддав своє життя за кожного з нас." - із проповіді владики.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336