build professional website

Пошук по сайту

У с. Куткір відзначили 190-ліття храму

У празник Переображення Господнього Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське Богослужіння у парафії с. Куткір з нагоди храмового празника та 190-ліття храму.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні до нашої віри додається Переображення Спаса і Господа нашого Ісуса Христа, яке утверджує нас у земному житті і провадить у світ вічної радості, який ми втратили через гріх.

Святе Писання каже, що створіння від того часу стогне, очікуючи спасіння. Переображення додає нам життя в переміненому світі на Божу славу.

Господь віддав своє життя на терпіння і сьогодні нас удостоїв таких терпінь, щоб ми без нарікання їх перенесли. Господь нас не полишає, і так, як він пройшов через терпіння, так і нас хоче перевести через терпіння до слави».

Звертаючи погляд на вчення Катехизму, який навчає про переображення Всесвіту, проповідник пригадав слова із Святого Писання про нове небо і нову землю та наголосив, що через сотворений світ ми приходимо до Бога, бо він цей світ сотворив, це його велич і слава, якої ми ще не бачимо.

«Господь, ще за життя обя’вив свою славу, щоб ми повірили, що він йде на терпіння задля нашого спасіння і щоб ми бачивши його славу, не зневірилися.

Пресвята Богородиця перейшла важкі випробування, вона зазнала смерті свого сина і не нарікала.

Нам потрібно довіритися Богові так, як це зробила Пресвята Богородиця, бо вона знала, що її смуток переміниться на радість». – із проповіді владики.

Після богослужіння було прочитано молитву на благословення першоплодів, які Кир Михаїл окропив освяченою водою.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336