build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл молився із родинами поранених та полеглих військовослужбовців

У с. Майдан продовжуються духовні зустрічі з родинами військовослужбовців, які поранені чи загинули, захищаючи Батьківщину.

У середу, 21 червня 2023 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл зустрівся із родинами воїнів на спільній молитві у храмі св. свщмч. Йосафата у Жовкві. У співслужінні духовенства Єпископ звершив Божественну Літургію за всіх, хто постраждав у цій війні, а після Літургії помолилися Панахиду за полеглих.

СВІТЛИНИ

«Боже провидіння, яке передбачив Господь є нашим запевненням у християнській любові.

Віра апостолів, яку вони досвідчити і довірилися у терпінням і гоніннях дала сили не зректися любові до Бога, але витерпіти. Ми почитаємо їх геройську віру. Заради Христа вони вибрали смерть, щоб посоромити сильних цього світу. Їхня смерть стала великим подвигом і переконанням у вірі всіх народів до нинішнього дня і зокрема для нас. Їхня віра у Воскреслого до нинішнього дня дає певність перемоги в життя.

Ми хочемо перемінити смуток у радість в Божій любові.

Для того, щоб ворог навернувся і отямився, Ісус Христос мусів вмерти. І хтось уподібнився до нього, і апостоли, і сьогодні Україна щирим християнством свідчить перед світом. Так, як колись Церква була загнана в підпілля, вона відродилася і сьогодні відроджує і заряджає християнським духом наше військо, правління і державу.

Наступив час випробування і ми не можемо бути легковажні.

Ваші рідні, які поранені і які віддали життя, сповняють слова Євангелія, які Богом передбачені. Немає більшої любові, коли за ближнього віддаємо своє життя. Про це маємо молитися, щоб Господь просвітив нас і дав засвоїти благовість терпіння Ісуса Христа в нашому терпінні у вірі.

Ісус через смерть робить навернення цілого світу.

Церква молиться, терпить і триває у вірі. Церква стоїть, боронитися, молиться – так нас навчає Блаженніший Святослав. Ці слова натхнені вірою, що нам Христос допоможе». – із проповіді Архиєрея.

Після спільної молитви Кир Михаїл благословив всіх освяченою водою, яку привіз з паломництва до Люрду.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336