build professional website

Пошук по сайту

У Єпархійному управлінні відбулись збори протопресвітерів

У вівторок, 28 березня 2023 р. Б., у єпархійному управлінні відбулись збори протопресвітерів, які розпочалися із спільної молитви у храмі св.свщмч. Йосафата.

СВІТЛИНИ

Преосвященний владика Михаїл звершив Молебень до свв. Первоверх. Апп. Петра і Павла і промовив духовну науку.

«Апостоли в своєму житті могли свідчити, що вони бачили від Бога і мали запевнення, бо прийняли живу віру і передали її нам.

Ми читаємо це слово, яке вони впитали в себе до глибини життя. Вони мали запевнення віри на кожен крок життя, щоб отримувати ласки, які потрібні для кожного в житті.

Ісус Христос допускає терпіння на кожного, але каже: чи ти не перестанеш мене любити? Ми мусимо знайти себе в свідченні Христовому. Чи ми не перестанемо любити ближнього, коли він кривду вчинив. Христос вчить прощати і любити. До такої любові Христос покликав апостолів і кличе нас з вами на кожному місці, де нас Його благословення поставило.

Ми є перед Божими воскреслими очима, проте часто губимося. Тут наша віра оживляє нас і дає стимул до життя. Запевнююча Божа сила - дає, заохочує і потягає.

Дякую всім, що ви є в моєму світі, нас об'єднує покликання і служіння. Зуміймо наші терпіння зносити по християнськи, щоб нам вдалося пережити труднощі.

Ми маємо перейнятися словами, щоб вони дали нам надію і ми могли прийти до перемоги. Не знаємо як і коли, але вона прийде. Запевнення Боже – це любов. Господь не дасть знищити віри і надії, він захистить.» - із слів владики Михаїла.

У цей день свої уродини відзначає Преосвященний владика Михаїл і з приводу радісної події із вітальним словом до Правлячого Архиєрея від усіх присутніх звернувся владика Петро.

«Дорогий Владико! Сьогодні дякуємо Богові за дар Вашого життя і служіння. У своєму служінні ви прйшли через час загартування і утверджені у вірі йшли за Христом, щоб послужити у вірі. Дякуємо за Ваше служіння і віру, якою ділитеся.» - із вітального слова.

Після молитви і привітань відбулась протопресвітерська Пасторальна рада на якій було обговорено про служіння у часі війни, допомога і опіка тим, які втратили на війні своїх рідних та тим, хто постраждав від війни, а також були обговорені та погоджені душпастирські плани.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336