build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив богослужіння у с. Глинськ

У другу неділю Великого посту Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Успення Пресвятої Богородиці, що у с. Глинськ, Жовківського деканату. Богослужіння відбулося з нагоди призначення адміністратора храму о. Романа Семенюка - деканом Жовківського протопресвітеріату.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Ми всі живемо вірою в Бога, що Господь є той, який маж владу над цілим світом, всіма людьми і може вислухати наші прохання, чим ми живемо і переймаємося. Божими цінностями є те, що Господь так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен хто увірує в нього не загинув, але мав життя вічне. Це післаництво Боже до нас, щоб ми не переоцінили вартостей, які є навколо нас і у нас.

Ми сьогодні читали молитви на освячення іконостасу і чули, як у Старому Завіті люди робили собі бовванів, поклонялися ідолам, а Господь карав, що навернути.

Зараз важкий час і ворог диктує правду, яка з нашою не сходиться. Ми захищаємося і берем зброю в руки. Навіть на війні має бути мораль, як і в християнському житті. Безозброєного не можна вбивати, пораненого треба спасти, з полоненого не знущатися. Ми повинні молитися, щоб ворог навернувся, бо так нас навчає Господь. Не людськими зусиллями спасається світ, але Божими. Ми наслідуємо Євангелію і приймаємо її до життя. Скільки зараз потрібно зусиль, щоб лікувати рани в часі війни і після неї.

Ми всі зранені ненавистю і помстою, а особливо ті, які втратили своїх рідних на полі бою. Церква покликана, щоб разом з Богом лікувати рани. У сьогоднішньому Євангелії ближні послужили хворому, щоб він оздоровився. Церква наслідуючи Спасителя продовжує його Євангельську місію: Ви, що в Христа хрестилися у Христа зодягнулися. Тепер маємо служити по-євангельськи один одному, щоб ті рани, болі і терпіння зціляти. Катехизм навчає, що християнин, як нова людина у Христі довірилася Богові і виявляє свободу у всіх сферах свого життя.

Св. Апостол Павло навчає, що християнин покликаний до свободи в любові і вчить, щоб наша свобода не звела нас лише до тілесних вподобань, а до служіння любов'ю. Християнин покликаний до співпраці з Христом у всіх вимірах людського життя, що стосується парафії, вірних, довкілля і т. д.

Наші зусилля є дуже обмеженими. Патріарх Йосип Сліпий закликає: "Великого бажайте". Щоб ми могли зробити свій внесок у пришвидшення миру і навернення людства.

Молимося, щоб Господь відкрив нам щедрість своєї доброти і благословення, щоб ми могли побачити світлий, радісний день миру в нашому житті і нашій Державі. Нехай Пресвята Богородиця, яка вміла довіритися Богові і перенести всі терпіння втішається нашою радістю, щоб наша радість була повна".

Після богослужіння секретар-референт єпархії о. Ярослав Малиш зачитав Декрет про призначення о. Романа Семенюка деканом Жовківського протопресвітеріату та Декрет про високу церковну нагороду - право носіння нагрудного хреста з прикрасами.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336