build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння на парафії св. Юрія у Батятичах

У неділю, 21 серпня 2022 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Юрія, що у с. Батятичі, з нагоди 15 – річниці священства та 40-ліття о. Ігора Домінського.

СВІТЛИНИ

«Ісус Христос показує велич своїх чудес. Вся Євангелія є встелена чудесами Ісуса Христа. Те, що в людей неможливе, можливе у Бога.

Наші очі звернені у порятунок, звідки брати силу, розуміння, здібності, можливості і як вийте з безвихідної ситуації.

Сьогоднішня Євангелія говорить про такий випадок, де чоловік вичерпав всі можливості і тепер звертається до Бога, просить, щоб змилувався над сином і Христос змилувся і подав зцілення.

Ми віримо, що Бог є дателем життя і всього сотворіння, видимого і невидимого і ми це маємо вчитися признавати і вірити. Бог все сотворив. Він дає життя і для життя.

В свято Преображення ми благословляємо овочі і всякий плід землі, радіємо, що Господь нашими стараннями допускає нас, щоб ми були в процесі його діяння.

Церква нас закликає до віри, Він Преображається у великій славі і знову говорить про віру. Він, як чоловік і як Син Божий показує, як прийдеться терпіти, щоб він не зневірився.

Ми сьогодні себе знаходимо у вірі і признаємо у житті. Ми признаємо ті реалії, які нас оточують, війна, смерть, непевність перед ворогом, який перед світом становить загрозу і нас боїться і прибігає до диявольських крайнощів, щоб завдати смерть так, як Богові, але Бог переміг смерть. Вчімося вірити, бо на нашу долю випало випробування і ми можемо віритися Богові.

Христос через Богородицю виявляє молитися за навернення росії, що в нашому людському розумові не вміщається, але для нас це запевнення, що це можливо. Головним є прощення в серці один одному, щоб в мирі жити у своїх родинах і любити один одного.» - із проповіді Архиєрея.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336