build professional website

Пошук по сайту

У Межиріччі відзначили храмовий празник св. Василія Великого

У п'ятницю, 14 січня 2022 р. Б., у храмі св. Василія Великого, що у м. Межиріччя відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний владика Петро з нагоди храмового празника.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "У цей день пригадуємо подію, коли Ісуса за законом було обрізано і святкуємо ваш храмовий празник святого Василія Великого.

Святкуючи Різдво роздумуємо, як Бог став людиною, він приходить до людини, щоб її піднести до неба. Бог, який став людиною, підкоряється законам, які сам встановив. Ми знаємо, що обрізання було встановлено за Авраама, це був знак приналежності до Божого люду. Бог встановив закон між собою і людом Божим. Ми живучи в Церкві, в світі, ми зустрічаємося із законами, заповідями і приписами. Чи ми живучи у світі дотримуємось закону, чи цей закон обмежує нашу волю? Закон даний, щоб людини застерегти і оберігати, показати дорогу.

Коли подивимося на життя св. Василія Великого, який прожив лише 50 років, але скільки він зробив для Церкви, яка вийшла з підпілля, тому і зветься Великим. В періоді першого Вселенського собору творився порядок, згідно якого живе Церква. Св. Василій боровся проти єресей, старався простою мовою пояснити віру для всіх людей. Він залишив для Церкви навчання про Св. Духа. На час, коли св. Василій Великий став монахом, не було певних правил, тому він укладає монаші правила. Він укладає закон для тих, хто хоче жити богопосвяченим життям. Ми завдячуємо святому, що він сам був послушники Богові і показати, що дотримуючись правил людина має нагоду посвятити своє життя.

Господь через слова: "Що зв'яжете на землі, буде зв'язане на небі в що розв'яжете на землі, буде розв'язане на небі", передав владу своїм апостолам, вміти виконувати Божу волю. Бог, який створив людину на свій образ і подобу знає, що для нас потрібно у житті. Ми через ціле життя хоче уподібнюватися до Бога і робити добрі вчинки. Катехизм нас навчає правди: "Остерігайся зла - чини добро".

Просімо Христа, щоб він нас вчив слухати Слова Божого, щоб не зійти з дороги. Нехай св. Василій Великий буде добрим помічником у заховуванні Божих заповідей і у чиненні добрих діл."

На завершення богослужіння із подячним словом до єпископа та всіх присутніх звернувся о. Климентій Стасів, ЧСВВ, який здійснює духовну опіку на цій парафії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336