build professional website

Пошук по сайту

10-річчя священства та ієрейські свячення в Лопатині

   У неділю, 21 квітня 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл відвідав парафію смт. Лопатин з нагоди 10-річчя священства настоятеля храму – о. Василя Ждана. У часі Божественної Літургії єпископ уділив ієрейські свячення диякону Ростиславу Гададі.

СВІТЛИНИ

   У своєму пастирському слові Владика застановився над значенням посту у житті людини та любові до ближнього: «Сьогодні разом можемо розділити радість життя з Богом у день, який Господь увінчав своїм творінням не тільки світ а і нас створив на свій образ. Син Отця небесного прийшов на землю, щоби уподібнитися до нас, до нашого земного життя сповненого клопотами, терпінням та недостатками. У цьому світі, де ми живемо, живе Господь. Бог увійшов у наше життя і нам треба старатися Його приймати. Через творіння ми Богові возносимо славу. Що я маю робити у цьому світі, щоб відкрити Божу Ласку? Катехизм вчить нас свідчити Божу благодать і кожний з нас покликаний, щоб взаємодіючи з Богом відкрити для себе ласку. Хоч гріх нас затемнив, принизив та додав терпіння, ми повинні старатися, щоб не знівечити наше життя. Ми сьогодні стоїмо живі і Бог нам дає просвічення, дає нам раду, щоб ми вийшли з заплутаних лабіринтів.
   В сьогоднішній Євангелії Господь звертається до Натанаїла, значить він щось думав про Бога, про життя. Думав, щоб за щось взятися, під дією Божої Ласки щось робити. Попри те, що Бог все приготовив для нас, ми ще деколи вміємо нарікати. Церква нас закликає словами Ісуса Христа, як нам постити, в чому постити, як мати віру і себе втримати в певних спокусах, щоб ми не збайдужіли, щоб ми в житті чимось горіли і задля чогось жили.

   Піст є для нашого просвічення і зцілення. Це надолуження Богові за те, що ми грішні хочемо вийти з цього стану. Це час покаяння, час навернення, щоб ми навчились сприймати Бога, як найвище добро, сприймати свого ближнього і вчитися жити в світі, який для нас створив Бог. Він нас покликав до Євангелія, щоб ми мали чим жити. Не шкодуймо своїх зусиль в пості та молитві, щоб могти єднатися з ближнім у дусі любові. Робімо все для того, щоб наше життя направитити і втішатися Ласкою Божою, яка дається в житті і для життя, адже Христос нас веде через терпіння до життя вічного.
   Пресвята Богородиця досвідчила в собі Євангеліє, вона не знала, як все станеться, але Бог через неї прийшов, щоб явитися у світі своєю ласкою і сьогодні Пресвята Богородиця втішається. Бог є всюди той самий і може створити великі діла, як нам каже сьогоднішнє Євангеліє: «Побачиш більше, ніж те».
   Маючи хмару свідків, одягнімось в зброю віри, любові, покаяння та умертвлення всіх грішних діл. Коли ми щось доброго забажаємо – просімо, щоб воно сталося, щоб потім ми могли цією радістю ділитися так, як це робить Пресвята Богородиця. Надихаємося цією вірою, якої нам часто не достає, щоб перед Богом завжди бути відкритими і Бог миру буде з нами».

   Після Богослужіння була зачитана грамота про призначення о. Василя Ждана – деканом Лопатинського протопресвітеріату та надано право носіння наперстного золотого хреста.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336