build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив храмовий празник та освячення іконостасу у с. Лешків, Сокальського деканату

У неділю 13 вересня 2020 р. Б., коли Церква вшановує свято Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у с. Лешків, Сокальського деканату з нагоди храмового празника.

Перед Богослужінням єпископ відвідав Лешківський Психоневрологічний Інтернат, де після спільної молитви освятив ікону та окропив всіх присутніх освяченою водою.

СВІТЛИНИ

Богослужіння розпочалось з освячення іконостасу, який стараннями парафіян та жертводавців спорудили у храмі.

На Божественній Літургії Архиєрей виголосив проповідь, у якій роздумував над даром віри у житті Пресвятої Богородиці: «Пресвята Богородиця нам дає не тільки свідчення своєї одежі, а також запевнення своєї присутності у нашому храмі та житті. Присутність Богородиці є виявлена в нашому житті і цей храм є сповнений нею, що є живим свідченням. Так, як Бог робив чуда через своїх вибраних учнів, так і в особливий спосіб робить це через Пресвяту Богородицю. Сьогодні маємо нагоду довіритись Пресвятій Богородиці, і роздумувати, що Бог в неї вмістив для нас. А Він вмістив всю свою благодать і всю свою любов. Хто перебуває в любові Божій, не є замкнутий в собі і його опромінює Божа благодать. Пресвята Богородиця є для нас нагодою, щоб ми могли розвивати довір’я для всіх ласк, які Вона має не тільки для себе, а і для нас. Катехизм вчить нас робити нашу віру успішною. Бог вложив цю віру в нас, щоб ми могли відкритися перед Ним і для наших ближніх. У світі через наше спілкування відкриваємо для себе Христа, адже завданням Церкви є свідчити про Воскреслого Христа. Пресвята Богородиця після Воскресіння також свідчить про цю радість і дає черпати від себе віру, щоб ми могли звіщати про Воскреслого Христа і його благодать».

Після Многоліття і привітань з подячним словом звернувся настоятель парафії о. Ігор Пунь.

Прес-служба єпархії  

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336