Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Делегація українських військових перебувала у Римі

Цими днями в Римі перебувала група військових паломників з України, яка завітала до Вічного міста в рамках 54-го Міжнародного військового паломництва до Люрду.

У середу, 16 травня, військові на чолі з Преосвященним Владикою Михаїлом (Колтуном), єпархом Сокальсько-Жовківським, керівником Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур, взяли участь у загальній папській аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані.

У четвер, 17 травня, група паломників завітала до українського храму Свв. Сергія і Вакха для спільної молитви.

У парафіяльній церкві військовослужбовців паломників привітав Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії. У привітальному слові Владика Діонісій звернув увагу на духовне та культурне багатство Риму, міста, яке стало свідком мучеництва верховних Апостолів та багатьох Святих, і яке стало центром світової культурної спадщини.

Після привітального слова Апостольського Візитатора, Владика Михаїл очолив Божественну Літургію у співслужінні о. Любомира Яворського, о. Степана Суса, о. Дам’яна Габорія, о. Мирослава Карачина, о. Андріяна Книша та о. диякона Михайла Думінського.

На Божественній літургії паломники молилися за Боже благословення для військових службовців та їх родин. У своєму слові Владика Михаїл, звертаючись до паломників, заохотив їх, щоб тим всім, що вони побачили і пережили шляхом паломництва, вміли поділитися з іншими. Адже, те все, що паломник чує, бачить, переживає, досвідчує повинен іти і свідчити іншим, своїм співбратам, свідчити про Христа, про Його Євангеліє, про ці істинні християнські цінності, здобутки, надбання християнської історії, свідчити всім це оновлення, збагачення, яке ми переживаємо дорогою паломництва.

Після Божественної літургії Владика Михаїл у співслужінні священиків уділив Таїнство Шлюбу двом військовослужбовцям з Києва – Володимиру та Юлі Вітвіцьким.

Згідно повідомлення сайту парафії Сергія і Вакха

Переглянути фотографії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336