Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Військові капелани долучилися до молитви Папи за мир

Єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту УГКЦ у справах душпастирства в силових структурах України, відповів на запрошення військового архиєпископа Італії Санто Марчяно про участь в спільній молитві Святішого Отця Франциска за мир та надіслав свого заступника о. Любомира Яворського для участі в молитовних заходах з нагоди сторіччя початку Першої світової війни.

13 вересня, на найбільшому військовому цвинтарі Італії в Редіпульї, Папа Франциск відслужив Святу Месу та пом’янув усіх полеглих. Він говорив про те, як важливо не залишатися байдужим у сьогоднішній ситуації, коли наш брат - держави, в яких відбуваються воєнні дії, потерпає від насилля. Свою проповідь Папа пов’язав з читанням дня, у якому йшлося про вбивство Каіном Авеля. На запитання Бога: «де ж брат твій, Каіне?», той відповідає: «Чи ж я сторож брата свого?». Святіший Отець закликав кожного не бути байдужим, бо це, за словами Папи, лише сприяє злу.

По завершенні Меси Папа Франциск вручив кожному представнику лампаду, яку кожен з них запалить у своїй країні, молячись за мир. «Ми запалимо цю лампаду на VI Всеукраїнському паломництва до Зарваниці, - каже о. Любомир. - Молитва мотивує нас дбати про мир, боронитися від загрози зовнішньої та від загрози байдужості у нашому серці», - підкреслив священик.

Згідно повідомлення прес-служби Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336