Послання 2024

Пошук по сайту

У Катедральному храмі молодь провела великопосні чування

8 квітня у Катедральному храмі єпархії в м. Сокалі відбулися Великопосні молодіжні чування «Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога», які організували члени спільноти «Українська Молодь - Христові».

Впродовж чувань разом із о. Ярославом Валюхом учасники помолилися акафіст до Страстей Христових та Хресну дорогу за український народ. Також молодь мала змогу послухати науки на різні теми. Можна сказати, що чування мали і патріотичний настрій. Кульмінаційним моментом стало запалення свічок (із яких було складено Україну) та Ісусова молитва з розважаннями із творів великого митрополита Андрея Шептицького.

«Ми молилися за захисників Вітчизни, за наших воїнів, полонених, тих, що несправедливо засуджені, військових лікарів, за сім’ї, які втратили своїх рідних, за родини переселенців зі Сходу, за тих, що допомагають нашим воїнам і складають посильні пожертви і допомогу. Коли Ісус віддав Свого Духа Отцеві, замовкло все… Тому і ми віддали шану усім загиблим на Майданах і у війні на Сході України хвилиною молитовних роздумів у цілковитій мовчанці».

Під час духовної програми бажаючі приступили до Святої Тайни Сповіді. Чування відбулись у хоровому супроводі молодіжного церковного хору.

Повідомила Уляна Кровіцька, УМХ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336