Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей умив ноги учасникам АТО

У Страсний четвер, 9 квітня 2015 року, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла владика Михаїл Колтун, головний капелан УГКЦ, здійснив Чин умивання ніг учасникам анти-терористичної операції.

Серед них були військовослужбовці ЗСУ, поранені бійці, які проходять курс лікування у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, Прикордонної служби, Національної гвардії, Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та волонтери. Слова апостола Петра читав о. Андрій Хомишин, капелан, який душпастирював в зоні проведення АТО.

Пояснюючи дане дійство архиєрей зазначив: «Ми як душпастирі так відчитали слова Ісуса Христа, що «повинні омивати ноги один одному» (пор. Ів. 13, 14) і сьогодні цей унікальний час, щоби один одному служити, омивати ноги, заявляти свою вірність і підтримку». Далі єпископ сказав: «Дбаючи про воїнів Церква виражає свою ревність в молитві за те, щоби Господнє благолословення ввійшло в життя нашого війська і завжди надає підтримку, простягаючи свою благословенну руку».

Єпископ-капелан умивав ноги воїнам за прикладом Ісуса Христа, який омивав ноги своїм апостолам (пор. Ів. 13, 1 – 17).

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336