Послання 2024

Пошук по сайту

«Світочі української духовності», – вечір духовності у Червонограді

У школах міста Червонограда відбувся Тиждень духовності. Колектив загальноосвітньої школи №9 підготував для громадськості міста духовний вечір «Світочі української духовності».

З великою зацікавленістю слухали глядачі про Тараса Шевченка, 27 новомучеників Української Греко-Католицької Церкви, Небесну Сотню, новітніх Герої України, які в коротку вирішальну хвилину позбавилися страху, віддали життя за віру, за Україну і досягли вершини своєї слави.

Хор Червоноградської школи мистецтв (диригент Зіньків Н.М.) виконав пісні на слова Т. Шевченка «Все упованіє моє» (муз. Б. Шиптура) та «Вітер в полі не гуляє» (обр. Ю. Антківа). Проникливі слова ведучих, духовні пісні у виконанні вокальних колективів «Гармонія» (кер. Цюпа Ю. В.), «Усмішка» (кер. Паралюш О. М.), вчительського ансамблю спонукали до роздумів про те, що людина, виконуючи своє життєве покликання, має не лише реалізувати Божі плани, а й удосконалювати саму себе, скріплювати віру, жити в ім’я ближнього, прагнути до святості.

Не можна було стримати сліз, коли учні та випускники школи заспівали «Пливе кача». Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять Героїв Майдану.

«Споглядаючи на таку свідому молодь, віримо, що за покликом України вона стане плечем до плеча, серцем до серця, буде готовою померти за неї. Бо є у світі правда, і воля, і є у світі Бог», – підсумували педагоги.

Повідомила Турко Н. Р., заступник директора
з навчально-виховної роботи
Червоноградської загальноосвітньої школи №9

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336