Послання 2024

Пошук по сайту

Молитва як осердя Тижня духовності в Зашкові

«Молитовний лабіринт, ланцюжкова молитва, щоденна молитва, молитва молоді…». Так виглядав Тиждень Духовності (17–22 березня) в Зашківській школі та парафіяльній громаді.

Тиждень духовності відбувся за дружної співпраці пароха села Зашкова отця Володимира Грицайка, директора Зашківської загальноосвітньої школи Степана Макара, вчителя християнської етики, катехитів і найважливішої складової цієї натхненної команди – учнів школи та молоді парафії.

Коридори школи перетворилися на лабіринт цитат зі святого Письма та богословських висловів. Також вчитель християнської етики підготувала духовно-патріотичний куточок про Небесну сотню – з одного боку світлини героїв, а зі зворотного – відгуки школярів про події Майдану.

Щодня вранці перед навчанням тривала молитва – учень і учениця читали намірення і разом з парохом усі школярі та педагогічний колектив молились біля каплиці Божої Матері. За ланцюжковим принципом упродовж навчального дня молитва за проголошені вранішні намірення не вмовкала, адже щоперерви було організоване молитовне чергування. Певної перерви молились учні одного класу, наступної – іншого класу.

У межах Тижня духовності ще організовано молодіжну Хресну дорогу з наставником – вчителем християнської етики Ольгою Цюпкою, проте вона відбудеться дещо пізніше. Втім учні вже вивчили напам’ять свої розважання та молитви, які поперемінно звучатимуть із всешкільною пісенною молитвою.

На завершення Тижня духовності за ініціативи Марійської дружини Церкви св. арх. Михаїла с. Зашкова організовано молитовно-просвітницьку зустріч від Руху «Справжня любов чекає». У першій частині молодь практикувала молитву Тезе з наміреннями так, що кожен учасник молитиметься за прохання ближнього упродовж тижня. Брат Дмитро Романко з Комісії родини Львівської архиєпархії УГКЦ провів другу частину – семінар «Справжня любов чекає», відповівши на багато практичних духовних потреб молоді. Ініціатива виявилась настільки вдалою, що молодь вирішила збиратись на подібні зустрічі відтепер щотижня.

У неділю згуртована парафіяльна молодь взяла участь у Хресній ході в м. Львові та вже почала готуватись до реколекцій та паломницької поїздки до Страдча за тиждень.

Повідомила Олеся Пастущак
Світлини Мар’яни Стецишин та Олесі Пастущак

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336