Послання 2024

Пошук по сайту

Екуменічний хресний хід у Підкамінському деканаті

16 березня відбулася Хресна дорога у селі Паликорови Підкамінського деканату з молитовним наміренням – за єдність і соборність України.

Організував хресний похід по селі о. Василь Гершон, адміністратор храму Архистратига Михаїла УГКЦ. Крім того, були запрошені священики з інших парафій: о. Анатолій Шпак РКЦ, о. Степан Пиріг УАПЦ, декан Підкамінського деканату УГКЦ о. Михайло Бакай, о. Ярослав Біль. Проповіді отців пробирали до сліз. Священики згадували історію села, а також тих, які загинули на Майдані.

Зібралася чимала кількість людей села Паликорови. Хресна дорога, як правило, мала 14 зупинок. Несли хрест по черзі усі: діти, дорослі, бубусі і дідусі, від стації до стації.

Організація походу була добре спланована. Незважаючи на дощову погоду, ніхто і не помітив як швидко пройшов час. По дорозі до Хресної ходи приєднувались люди, виходячи з власних осель.

«Хресна дорога – це ще один шанс звернутися до Бога і просити кращої долі для нашої Батьківщини. Особливий символічний сенс має хрест, який є не лише знаряддям страти Христа, а й засобом спасіння, що досягається на шляху наслідування Христа в смиренні й покірності волі Божій», – підсумували учасники.

Повідомила Ольга Хороша

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336