Пошук по сайту

Постанови Шістдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів

1. Для інтенсифікації розвитку заснованого Церквою Недержавного пенсійного фонду «Покрова»:

1) визнати Недержавний пенсійний фонд «Покрова» важливим інструментом соціального захисту духовенства та мирян УГКЦ;

2) доручити Патріаршому економатові УГКЦ підібрати фахівців для членства в раді Недержавного пенсійного фонду «Покрова».

2. Затвердити з внесеними поправками та доповненнями Парафіяльний правильник Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

3. Направити на повторне друге читання Душпастирський порадник «Покликання мирян до участі в суспільно-політичному житті країни».

4. Направити на повторне перше читання Душпастирську інструкцію «Добрий пастир».

5. Задля належного забезпечення душпастирської опіки осіб, які постраждалих під час Революції гідності (зокрема на Майдані) і в зоні проведення Антитерористичної операції (АТО):

1) поблагословити створення у складі Патріаршої курії УГКЦ координаційної ради з питань душпастирства в критичних ситуаціях;

2) доручити Преосвященному владиці Богданові (Манишину) здійснювати опіку над цим проектом на території Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ;

3) просити єпархіальних єпископів визначити у своїх архиєпархіях/єпархіях/екзархатах відповідальних за співпрацю з вищевказаною координаційною радою.

6. Підтримати проект відновлення площі Святого Юра у Львові згідно з її первинним історичним виглядом та спорудження на ній пам’ятника митрополиту Андреєві Шептицькому авторства скульптора Андрія Коверка.

7. Шістдесят шосту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести у січні 2015 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 1 грудня 2014 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336