Послання 2024

Пошук по сайту

«Чорнобиль – біль України», - вечір-реквієм у Сокалі

25 квітня в Сокальському районному Народному домі відбувся вечір-реквієм зі вшанування пам’яті 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

У заході взяли участь адміністратор катедрального собору Свв. Апостолів Петра і Павла митрофорний протоієрей о. Ярослав Кащук, канцлер Сокальсько-Жовківської єпархії о. Роман Синицький, голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих, голова Районної ради Микола Пасько, заступник голови райради Василь Бойко, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк, та керівники управлінь і відділів райдержадміністрації.

Священнослужителі о. Ярослав та о. Роман запропонували молитвою і хвилиною мовчання вшанувати жертв Чорнобиля.

Опісля ділилися власними спогадами та переживаннями, зазначаючи наскільки важкі наслідки трагедії. "Найстрашніше у даній трагедії є те, що вона невидима і може проявлятися ще через багато років", - говорив о. Роман.

До учасників та гостей заходу звернулися керівники району та міста, дякуючи ліквідаторам, дії котрих є прикладом мужності й патріотизму, адже вони першими взяли на себе удар аварії та ціною власного здоров`я забезпечили виконання завдань в зоні радіаційного забруднення та вручили грамоти Сокальської райдержадміністрації та районної ради.

А далі поетичним словом, піснями чорнобильців обдарували народний вокальний ансамбель "Любисток" та вокальне тріо Сокальського районного Народного дому, Мар’ян Муж, народний вокальний ансамбель "Берегиня", Богдана Саганська, Любов Уманська та хореогафічний колектив Народного дому.

Страшні наслідки Чорнобильської трагедії. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя.

На даний час на Сокальщині проживає 238 осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. З нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи з районного бюджету виділено 36 тисяч гривень на виплату одноразової допомоги цій категорії населення.

Повідомила Юлія Сорочук, Сокаль і Сокальщина

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336