Послання 2024

Пошук по сайту

У Варяж передано мощі Блаженного Миколая Чарнецького

В неділю, 20 березня 2016 року, у храм парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Варяж Сокальського деканату, з благословення владики Михаїла Колтуна, були передані для постійного перебування та почитання мощі Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького.

На зустріч цієї святині в центрі села зібралося багато парафіян не тільки з Варяжа, але і з навколишніх парафій. Ікону Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького, в якій розміщена металева капсула з часткою мощей Блаженного, привіз голова Комісії беатифікації і канонізації святих Сокальсько-Жовківської єпархії – о. Василь Крушельницький, у супроводі канцлера єпархії – о. Романа Синицького, які урочисто передали її настоятелю церкви Успення Пресвятої Богородиці с. Варяж о. Василю Городецькому.

Молодь села, члени УМХ, діти катехитичної школи, хористи і всі присутні вітали ікону віршами і піснями і урочистою процесією занесли її до храму. В дійстві брали участь Декан Сокальський – о. Петро Звір, Декан Белзький – о. Олексій Яворський, які спільно відслужили Акафіст до Блаженного. Отець Василь Крушельницький розповів історію почитання святих мощей у Католицькій Церкві.

Варто відзначити, що ікона Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького написана о. Василем Городецьким, настоятелем парафії.

Парафіяни впевнені, що ікона Блаженного Священномученика Миколая Чарнецького з його мощами стане справжньою святинею для всіх людей, буде допомагати і підтримувати як в і в радісні так і в тяжкі хвилини нашого життя.

Повідомила Галина Кормільська

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336