Пошук по сайту

У Катедральному храмі звершено чин взаємного прощення

13 березня у Катедральному храмі Сокальсько-Жовківської єпархії єпископ Михаїл Колтун звершив Божественну Літургію та разом з усіма присутніми здійснив чин взаємного прощення.

Співслужили з архиєреєм священики Катедрального собору свв. апп. Петра і Павла м. Сокаля: о. Ярослав Кащук, адміністратор храму, о. Василь Лепех, о. Михайло Ментух, о. Ярослав Валюх та о. Андрій Дутчак.

Після Євангелії було зачитано Послання Святішого Отця Франциска до Блаженнішого Святослава, а наприкінці Літургії архиєрей виголосив Послання на Великий піст.

Перед чином взаємного прощення єпископ зазначив: «Ми усі прагнемо миру і бачимо, що в світі твориться коли нема миру. Це є тривога, це небезпека, це загроза життю, для кожного з нас і ми не знаємо чим вона закінчиться. Це є зовнішня загроза. А є загроза внутрішня, коли ми ворогуємо, коли ми зле чинимо, коли між нами в місті, родині, в парафії, в Україні; якщо є ворожнеча, то до чого вона приводить? До цієї ж самої загрози. Тому ми, щоб пройти цей шлях до миру, маємо його відновити в наших душах, в наших серцях, щоб ми могли простити всім і вся. Щоб і ми могли удостоїтися того прощення від усіх, щоб той мир ми відчували, творили, берегли і докладалися до нього, щоб його не порушити. Для того ми сьогодні перед Богом, перед лицем кожного, вступаючи на той шлях посту, творимо примирення, бо воно буде потрібне для нашого очищення, оздоровлення і благополуччя. Щоб ми могли пройти крізь Боже милосердя, завдяки якому Господь нам прощає і проявляє нам свою доброту і милість. Він проявляє її на всі наші прохання та потреби нашого життя. Нам потрібно того миру в житті і ми робимо цей перший крок один до одного, щоби зблизитися в любові і мирі, щоби запевнити собі і другому, що ми не вороги, що не бажаємо зла і хочемо в мирі співжити в родині, парафії, в місті».

Відтак духовенство та вірні промовили текст діалогу всепрощення і подали один одному руки.

Завершилася спільна молитва виконання релігійної пісні «Боже, вислухай благання, Нищить недоля наш край. В єдності сила народу, Боже, нам єдність подай».

Прес-служба єпархії

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336