Послання 2024

Пошук по сайту

У Катедральному храмі з вірою пережили таїнство Різдва Христового

7 січня 2016 року в Катедральному храмі Сокальсько-Жовківської єпархії у місті Сокалі зібралися парафіяни та гості, і разом з архиєреєм та священиками молитовно пережили містерію Різдва Христового: «Небо – вертеп, Престол Херувимський Діву; ясла – вмістилище, в якому возлежить невмістимий Христос Бог».

Божественну Літургію звершив преосвященний владика Михаїл Колтун, разом зі священиками собору свв. апп. Петра і Павла. Після Євенгелія було зачитано Різдвяне послання архиєрея, а наприкінці спільної молитви архипастир сказав вітальне слово. «Ми прибираємо свої доми і успосібнюємо себе та все довкілля, щоб воно промовляло до кожного з нас тим величним святом приходу Ісуса Христа на землю». Далі єпископ звернув увагу присутніх до тих, які «не змогли прийти до храму», «щоб прийти до них, як посланці від Церкви, щоби разом з ними розділити радість Різдва Христового». Відтак єпарх побажав: «Нехай кожного з нас Господь надихає своєю присутністю і дарує свій благодатний мир та потіху на цій землі, бо Господь з нами. Хай Пресвята Богородиця буде всім вам неустанним захистом, в усіх ваших потребах, бо її Господь перепустив через наше життя, вона знає всі наші труднощі і задосить учинює для нас, щоби по наших молитвах ставалося. Нехай Господь Всемилостивий, який обрав цей храм милосердя, буде чуйний до наших молитов і потреб, нехай щасливить вас, вислухує вас та дає по серцю вашому».

Адміністратор парафії о. Ярослав Кащук розповів, що владика на зборах священиків наголошує, що парафії мають опікувалися сім’ями тих, які віддали життя за Україну чи особами, які повернулися із фронту після виконаних завдань. Тож закликав у ці Різдвяні дні матеріально підтримати родину загиблого воїна Галатюка Олега із с. Завишень Сокальського району. Далі душпастир промовив: «Чим потішити тих матерів? Маму Мар’яну, маму Лесю, маму Надію, маму Олю? Вони як Рахиль плачуть за дітьми своїми, а їх не можна потішити, бо їх нема. Ось тому ми, Церква наша, в особливий спосіб горне ці родини, які віддали найдорожче – синів, які поклали життя в обороні України. Це є наші герої, а герої не вмирають. Вони вічно живі. Тож пам’ять і поміч повинна бути вічна».

Також у храмі повідомлено, що парафіяльний вертеп пожертви від виступів передасть для військових, які на фронті.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336