Пошук по сайту

У Червонограді двісті дітей навчаються у Катехитичній школі

При парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда з 2008 року діє Катехитична школа, названа в честь Митрополита Андрея Шептицького, де щотижня навчаються діти із Марійської дружини та 9 катехитичних класів, а це майже 200 дітей.

Учні школи навчаються науки Божої, любові до ближнього, щирості та взаємоповаги у відносинах з людьми та отримують знання про засади християнського життя.

Спочатку через брак власних приміщень, ми винаймали класи в загальноосвітній школі, що створювало додаткові незручності як для дітей, так і для вчителів-катехитів. Величезною радістю для нас усіх стало освячення приміщення новозбудованої Катехитичної школи восени 2014 року, яку вдалося звести всього лиш за чотири роки. Але це не стало приводом заспокоїтися і скласти руки: поступово завершувалися внутрішні оздоблювальні роботи та наповнювалися усім необхідним обладнанням класи. На початку цього навчального року ми змогли закупити в класи спеціалізовані шкільні меблі, які можна регулювати із врахуванням вікових та фізіологічних особливостей дітей.

Уже на протязі чотирьох років для дітей парафії при Катехитичній школі діють курси іноземних (англійської та німецької) мов (всього – 9 груп). Цьогоріч розпочалися заняття у 2 групах із дошкільної підготовки. Дбаючи про різноплановість і змістовність дозвілля наших маленьких парафіян у їх вільний від основного навчання час, ми запропонували малюкам заняття у мистецькому гуртку «Юний художник» (3 групи).

Наталія Ващук, керівник Марійської дружини

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336