Послання 2024

Пошук по сайту

Різдвяна подорож парафіян с. Хитрейки

Протягом двох вихідних, 30 січня та 6 лютого, діти, парафіяльна молодь та їх батьки разом із настоятелем храму Успення Пресвятої Богородиці с. Хитрейки Рава-Руського деканату о. Романом Малькевичем відбули прощу святинями Тернопілля.

На завершення цьогорічного різдвяного циклу парафіяни вирішили поклонились найбільшій шопці в Україні, яка знаходиться у храмі святого Петра і яку обслуговують отці Чину Братів Менших (францискани). Отець Антоній Твердохліб, один з священиків цього монастиря, розповів про задум спорудження такої унікальної шопки єдиної в Україні. На запрошення отця-ігумена всі прочани відвідали монастир, де мали змогу відчути гостинність і доброту отців і братів цієї спільноти, зокрема оглянули міні зоопарк, який знаходиться на території монастирського подвір’я.

Із Тернополя прочани вирушили до музейно-меморіального комплексу «Рідна хата», Блаженнішого Патріарха і Кардинала Йосифа Сліпого, що у с. Заздрість. Надзвичайно цікава розповідь с. Зиновії, настоятельки монастиря, про життєвий шлях одного з найвидатніших українських діячів XX століття, а також гостинність з якою приймали сестри ЧСВВ у монастирі, надавала всім відчуття однієї Божої родини.

Останнім місцем, яке відвідали прочани протягом такого короткого зимового дня став Марійський центр у с. Зарваниця. Помолившись перед чудотворною іконою Богородиці, відвідали всі храми, що знаходяться на території комплексу, побачили живу та механічну шопки, придбали духовну літературу та набрали святої води.

Повідомив о. Роман Малькевич,

настоятель парафії с. Хитрейки

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336