Пошук по сайту

В Жовкві урочисто виставлено Плащаницю

У Страсну п’ятницю в храмі св. Йосафата м. Жовкви архиєрей Михаїл Колтун разом з священиками Жовківського деканату звершили Вечірню та урочисто виставили Плащаницю Господню.

Страсна процесія обійшла мури давнього домініканського монастиря – теперішнього Єпархіального управління. Учасники ходи пройшли повз автобусну станцію, шкільне подвір’я та будинок районної адміністрації. Люди на вулиці, зупиняючись та вклоняючись, віддавали шану Плащаниці Христовій. Архиєрей хрестом благословляв усіх зацікавлених цією подією.

Поклавши плащаницю на центральне місце почитання, єпископ сказав: «Маємо унікальну можливість торкнутися гробу Спасителя, прийняти вірою свою присутність біля нього і заявитися у цій віри перед нашим Спасителем, який за кожного з нас перетерпів муки. Це не тільки загально, за весь люд земний Ісус Христос терпів, надолужуючи Небесному Отцеві за ці несправедливості, які ми творили своїми беззаконнями. Ісус Христос за кожного з нас помер. Він помер за мене, щоби я жив. Яке це велике дійство! Яка віра проявляється, що ми спасенні Його жертвою, його смертю і Його славним Воскресінням. І коли ми цю подію сприймаємо в собі, виникає покаяння, примирення, поєднання з Христом, який нас вибавив з неволі гріха та темряви. Він нас вибавив і стає тою силою, яку нам дає, щоб ми жили. Яка вдячність Богові, що ми сьогодні стоїмо оскаржені гріхом, але оправдані Господом?! І це велике милосердя сьогодні проявляється на весь світ», - зазначив архипастир.

Відтак єпископ, священики, церковна прислуга, діти і дорослі парафіяни вклонилися Плащаниці Христовій покладеній не у темному гробі, а в заквітчаному місці святково прибраного храму.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336