Послання 2024

Пошук по сайту

У Жовкві відбулась чергова формаційна зустріч священників

 

У понеділок, 22 квітня, відбулася чергова формаційна зустріч духовенства єпархії.

Захід розпочався із спільної молитви та духовного слова владики Петра, який розповів про постійну формацію духовенства і про організацію “За християнські цінності”, яка у цей день приїхала, щоб поділитися своїми напрацюваннями та стараннями задля збереження моральних цінностей.

Голова організації Назар Єременко наголосив, що ми повинні в суспільстві мати свій голос і розповів, як ми можемо пропагувати свої християнські цінності, щоб вони мали пошановане місце серед суспільства: “Ми всі маємо доступ до слова, яким ділимося із нашими парафіянами чи тими, кого зустрічаємо. Важливо говорити про практичні речі, які можемо зробити на своїх парафіях”.

Назар Єременко подякував за співпрацю і запросив до діалогу, який допоможе вирішити проблеми, які порушують закони вільних людей, щоб відстояти християнську ідентичність. 

“За християнські цінності” - це рух обʼєднання різних людей, які входять до нього, щоб принести зміни для наступних поколінь.

Юрій Зошій, адвокат, розповів про дозволеність і заборону в світлі Конституції України, за закон про медіа, у якому заборонено критикувати людей за їх орієнтацію.

Ірина Драгущак, лідерка спільноти УМХ, військова на реабілітації, розповіла про гендерну ідеологію і її впровадження через соціальні мережі, освіту і науку, закони та великі гроші. А також розповіла, як через звучання термінів, які через слух сприймаються, як нормальні речі, ми приходимо до жахливих наслідків.

“Не Церква за світом, а світ за Євангелієм!

Ізолюватися,  пристосуватися чи впливати, свідчити?

Коли насувається темрява - треба світити сильніше!” - йдеться у заклику лекторки.

Оксана Павлова, вчитель християнської етики з Маріуполя, поділилася досвідом пережиття і Божої дії у часи випробувань.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336