Пошук по сайту

У Бродах та Радехові відбувся форум "За християнські цінності"

Священники Радехівського, Бродівського, Старобрідського, Лопатинського Кам'янка-Бузького та Буського взяли участь у форумі "За християнські цінності".

У часі зустрічі говорили про сучасні виклики Церкві, християнам, свободу віросповідання, освітянське капеланство, законотворення, децентралізацію в державі, синергію співпраці органів місцевого самоврядування, школи, батьків та духовенства.

У часі зустрічі піднімалися питання про духовне пробудження та відродження нації для майбутніх поколінь. Питання сімейної політики в Україні та завдання, з якими ми повинні справлятися. Обговорено викладання предмети християнської етики у школі та представили підручник з даної дисципліни для 5 класу авторства робої групи, до якої входить п. Оксана Павлова та інші.

Слухали Назарія Єременка, Юрія Зошія та інших.

 

Обговорювали проблематику законодавства та децентралізації. Особлива увага була приділена співпраці з місцевим самоврядуванням, школами, батьками та духовенством. Спікер Сергій Лисенко звернув увагу на поширення ідеології постмодернізму, що стає все більш панівною сьогодні, та на те, як це впливає на розвиток і межі людської ідентичності, а також на уявлення про істину, яка стає відносною для багатьох.

В часі зустрічі всі присутні мали змогу обговорити сучасну проблематику християнських цінностей та поділитися досвідом і думками щодо їх подоланння.

Пресслужба єпархія

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336