Пошук по сайту

Від Великодня ведеться пряма трансляція богослужінь із Катедрального храму

Пасхальний день 2013 року урочисто відсвяткували в Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла в місті Сокалі. Від цього дня, до щоденного богослужіння можна долучитися за допомогою Інтернету за посиланням - http://katedra-sokal.org.ua/online/.

Цей засіб комунікації християнської віри дає можливість брати участь у літургійному житті парафії тим людям, які є далеко від рідної домівки, які емігрували на постійне проживання закордон та тим, які не мають можливості відвідати храм.

Богослужіння можна переглянути з трьох перспектив – від іконостасу, зі сторони проповідальниці та з хорів, – вибираючи одну з трьох камер HD.

Окрім цього, вже протягом кількох років, щонедільні Божественні Літургії з Катедрального храму транслюються на хвилях 101 FM Радіо «Сокаль», яке охоплює північні райони Львівщини.

Вітаючи сокальчан, усіх глядачів та слухачів, які стали учасниками Пасхального богослужіння за допомогою сучасних засобів комунікації, єпархіальний єпископ Михаїл Колтун сказав: «Бажаю всім радісного Великоднього натхнення, любові, віри до Бога, віри в Його любов та віри в нашу любов. Хоч ця любов приходить з терпінням, з зусиллям, стараннями, але все-таки вона є успішною. І ця любов сьогодні воскресла, бо любові ніхто не може знищити. Вона проходить крізь смерть, вона живе. Ця любов нас надихає, і ми молимося до праведників, мучеників, ісповідників нашої віри, щоби за їхніми молитвами, ми могли в своєму житті сповідувати ті правди, які Господь нам посилає. Щоб ми могли перейти всі труднощі і щоб вони перемінилися в радість. Тож докладаймо наших зусиль, щоби ми могли ввійти в радість Господа».

На завершення урочистого богослужіння святкова процесія пройшла довкола храму, співаючи великодніх пісень та бажаючи один одному радості, принесеної Воскреслим Христом.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336