Пошук по сайту

Ми маємо стелити дорогу ближньому, так як Ісусові Христові, – владика Михаїл у Буську

28 квітня 2013 року архиєрейське богослужіння здійснювалося у храмі св. Юрія в м. Буськ. Єпископ Михаїл Колтун освятив новий престол, очолив Божественну Літургію та посвятив вербні галузки.

На святкове моління у храмі зібралися священики Буського деканату, місцева влада, чисельно присутні парафіяни та гості. З нагоди 10-річчя священичих свячень єпархіальний єпископ надав настоятелю парафії отцю Андрію Баглаю гідність протоієрея.

У святкові проповіді архипастир наголосив, що свято В’їзду Христа в Єрусалим є нагодою «вірою сповнитися цим величавим дійством, яке Ісус Христос вчинив в Єрусалимі». Відтак архиєрей закликав присутніх стати учасниками цієї події і «вітати, зустрічати Христа» у своєму щоденному житті. Стелячи галузки Христові, «ми маємо стелити дорогу ближньому своєму, маємо подорожнього прийняти, накормити, напоїти, дати йому відпочити… Як ми хочемо Ісуса Христа прийняти, так ми маємо прийняти ближнього. Ми повинні пам’ятати про всіх, не тільки родичів чи близьких, а пам’ятати про цілу Церкву», - зазначив проповідник.

Продовженням свята стала молитовна Хресна дорога вулицями Буська. Хресний хід розпочався від пам’ятника Ангелу хоронителю міста. У вступному слові владика Михаїл закликав усіх вірян дотримуватися заповідей Господніх не на словах, а на ділі і виявляти свою любов як до Бога, так і до його творіння – людини і всього навколишнього середовища.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336