Пошук по сайту

У Жовкві проведено Пасторальну раду

23 квітня 2013 року в Єпархіальному управлінні у м. Жовкві проведено Пасторальну раду за участю єпархіального єпископа, протопресвітерів, працівників курії та голів комісій.

Владика Михаїл у духовному повчанні роздумував над прочитаними текстами Св. Письма, згідно плану щоденного читання до липня 2013 року. Архиєрей повідомив про представлення третього видання молитовника для військовослужбовців «Молись і служи» у Києві та про відзначення 15-річчя Пенітенціарної служби України. Також наголосив на проблемі спалювання сміття, хмизу, сухої трави та необхідності екологічної культури наших вірних.

Диякон Іван Глова, працівник комісії УГКЦ у справах освіти і виховання представив Посібник душпастиря «Теоретико-практичні аспекти духовного супроводу освітян».

Протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич подякував усім священикам за належне проведення Тижня духовності в освітніх закладах, а також представив книгу «Жива парафія», яку отримають священики та катехити для застосування у праці.

о. Зеновій Колтун, капелан єпархії, роздав анкету щодо недоглянутих військових поховань, могил УПА та інших військових.

о. Ярослав Петруха, голова сакральної комісії заохотив отців-деканів, щоб під час візитацій парафій звернути увагу на естетичний вигляд храмів, особливо вівтарів та престолів. Також душпастирі повинні проводити бесіди із сестрицями щодо покращення стану прибирання храмів та їх прикрашання, по-можливості відмовитися від використання штучних квітів.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336