Пошук по сайту

«Бути співучасниками Божого творіння», – закликав єпископ Михаїл при садінні дерев у Жовкві

20 квітня 2013 року, у день проведення Всеукраїнської акції «Посади дерево», духовенство, представники місцевого самоврядування та молодь взяли участь у ландшафтному садінні дерев на центральній площі міста Жовкви.

Спочатку єпархіальний єпископ Михаїл Колтун прочитав молитву і сказав повчальне слово про прадавній заповіт даний нам Господом Богом – оберігати сотворений Ним світ. «Господь лишив нам первоначальний заповіт, щоб ми цим світом володіли, щоб ми господарювали…, щоб ми щоденно своєю поведінкою цей Божий світ розвивали і приумножували. До такої співучасті в Божому творіння нас закликає Господь, тож стараємося бути співучасниками Божого творіння і благоустрою цього світу в якому ми живемо. На жаль ми занедбали природу, тож сьогодні відновлюємо її і молитвою закликаємо Господа, щоб він налаштував нас до цього світу так, щоб ми могли сприймати його з великою вдячністю. Хай ці рослини ростуть на наше добро і здоров’я, щоб ми і на дальше могли в своїх куточках, де проживаємо, дбати про культуру нашого життя і ставлення до всього довкілля», - сказав архипастир.

Відтак під керівництвом працівників місцевого лісового господарства відбулося насадження декоративних дерев і кущів.

До участі садити дерева приєдналися молоді пари, які проходять науки передподружньої приготування в Єпархіальному управлінні.

Захід організувала екологічна комісія єпархії у співпраці з мерією м. Жовкви.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336