Пошук по сайту

Для вчителів Буського району проведено семінар про значення Божественної Літургії

У Тиждень духовності, 11 квітня 2013 року в м. Буськ відбувся семінар для учителів Буського району на тему «Божественна Літургія - основа й вершина християнського життя. Частини Святої Літургії та їх пояснення».

В організації семінару допоміг відділ освіти Буського району. Розпочав семінар молитвою о. декан Володимир Залуцький. Окрім вчителів у семінарі взяли участь священки Буського деканату. Отець Андрій Баглай, настоятель храму св. влкмч. Юрія м. Буськ розповів, які є Літургії в нашій Церкві і пояснив першу і другу частини Св. Літургії: Проскомидії і Літургії слова. Отець Дмитро Цюпка, настоятель храму св. влкмч. Димитрія с. Кудирявці дав пояснення третьої частини Св. Літургії - Літургії жертви. У перерві між науками з духовними піснями виступив Народний гурт «Куди йдеш», керівником якого є священик Буського деканату Ярослав Лозовий.

Учасники семінару мали можливість отримати відповіді на всі свої запитання. Всі учителі приступили до Св. Таїнства Покаяння. Завершився семінар Св. Літургією, яку очолив декан Буського деканату о. Володимир Залуцький у співслужінні з отцями деканату. А також на Св. Літургії всі вчителі прийняли Св. Причастя.

У проповіді отець декан зазаначив, що «Євхаристія є школою, вихователькою нашого молодого покоління... Учитель, який не бачить у християнстві правдивого засобу для виховання і не зауважує його значимості, що він зможе дати дитині?»

Повідомив о. Андрій Баглай

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336