Пошук по сайту

Храмовий празник та дияконські свячення у Старому Милятині

15-02-2019 р. Б. парафія Стрітення ГНІХ (УГКЦ) святкувала храмовий празник.

Божественну Літургію у співслужінні священиків очолив преосвященний владика Гліб (Лончина), Єпарх єпархії Пресвятої Родини в Лондоні. Архиєрей також уділив дияконські свячення піддиякону Тарасу Головацькому (навчався у ЛДС Святого Духа та УКУ).

У своїй проповіді владика оповів про значення свята Стрітення і закликав "застановитися над значенням храму, бо храм в цілому Старому Завіті був дуже важливим. Храм Божий, це місце зустрічі Бога з людьми. Людина приходила до храму і приносила свої жертви похвали, подяки Богові за всі Його ласки, але також люди приносили і свої болі, страждання і проблеми, свої журби, так як і ви приносите їх до храму і представляєте Господеві... Сьогоднішнє свято, це є повернення Божої слави, Божої Премудрости і Божої присутности до храму.

СВІТЛИНИ

У сьогоднішній храмовий празник ми маємо ще одну подію і ще одну причину радості, тому що один із нас, із народу є покликаний, щоби служити цьому народові.., і сьогодні піддиякон Тарас отримує дияконські свячення і буде служити у цій єпархії, буде служити цьому Божому народові і допомагатиме всім вам, щоби завжди стрічати Бога у вашому житті, і тому це є таке велике служіння. Людина стає дияконом, не щоби показати свої таланти, свої сили, свою мудрість чи здібності, але стає дияконом, щоб служити. Він буде тут служити і те його служіння має також і нас надихати, щоб ми, коли є вдома, на роботі на зустрічах, чи де б то не було, щоб ми так само служили одні одним. Бо так Христос нам робить. Христос прийшов не щоб Йому служили, але щоби нам послужити і щоб на хресті віддати своє життя за нас, про що ми на кожній Святій Літургії нагадуємо собі". (Зі слова Кир Гліба). 

На завершення богослужіння настоятель храму о. Степан привітав владику Гліба, священиків та всіх присутніх із храмовим празником.

"... Хай Господь  дарує Вам владико служити ще на Христовій ниві, приносити радість Божому людові своїм служінням на славу Божу многії і благії літа".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336