Пошук по сайту

РІЗДВЯНІ БОГОСЛУЖІННЯ В ХРАМІ СВ. СВЩМЧ. ЙОСАФАТА м. Жовкви

Урочистість святкування величного празника – Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, розпочалась з Великого Повечір’я з Литією, яке очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, преосвященний Петро Лоза. Після Литії відбулось відкриття та благословення шопки-вертепу, куди в часі колядки владика положив в ясла Новонародженого Спасителя.

Опівночі розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Петро, йому співслужили: настоятель храму – митр. прот. Михайло Ткачів та о. Тарас Милян. В своїй проповіді владика роздумував на нашій зустрічі з Богом, адже сам Христос нас закликає до єдності: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я облегшу вас» (Мт. 11,28). Саме в святі народження Божого Сина, який зійшов на землю, щоб повернути людині небо, ми це відчуваємо. Нам є важлива єдність з Богом і ми співаємо про це на Великому Повечір’ї: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог», також ап. Павло говорить, якщо я з Богом, то хто проти мене. Те що не знайшлося місця у Вифлеємі, є свідченням того, що Бог шукає зустрічі з людиною, яка не відкривається перед Ним. «Думаю, що для нас християн, для тих які повірили, які йдуть за Христом – завжди є місце. Де є Бог, там є радість, злагода та любов. Будьмо тими, які свідчать і проповідують Христа в своєму житті». Єпископ також наголосив на важливості Св. Таїнств Сповіді і Євхаристії, які є зустріччю з Богом. Бог захотів народитися в бідній стаєнці і про нього дізнались бідні пастухи, ті які почули про прихід Спасителя перші і прийшли без нічого. Так інколи ми приходимо до Христа без нічого, стоїмо перед Ним і просимо прийняти наші радощі і відкрите серце. (зі слів владики Петра)
 
 
Після богослужіння владика подякував всім за спільну молитву, хорові, який своїм співом звеличив торжество та побажав щоб святкуючи Різдво, ми поділяли Божу любов.
В подячному слові о. Михайло висловив слова вдячності владиці за присутність, всім жертводавцям та парафіянам за дбайливість і любов до парафії та побажав всім радісних і благодатних веселих свят. Завершились богослужіння молитвою за чесні та справедливі вибори і духовним гімном «Боже Великий, Єдиний».
Павло Іванець

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336