Пошук по сайту

ВІТАЛЬНЕ СЛОВО делегатам III з’їзду мирян Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії, владики Петра ЛОЗИ

ДОРОГІ У ХРИСТІ!

Радий всіх вас вітати тут, у Червонограді, у цьому величному храмі святого Йосафата, де є така гарна можливість всім нам разом зібратися, спільно помолитися і  поговорити.

Щира вдячність всім за ваше «так», щоб приїхати на цей з’їзд.

Щиро дякую доповідачам – п. Юрію Підлісному, о Василю Палчинському, п. Лесі Палюх за те, що згодилися поділитися своїми напрацюваннями.  Життя Церкви неможливо уявити без життя мирян. Коли ми чуємо цей заклик «Будьте святі, як Я святий», який каже  святий Петро у першому посланні, то це перекликується  з певними віршами Старого Завіту про те, що Бог хоче, щоб людина, яка вірить  в Бога,  була святою. Зрештою,  ціль людини – спастися, щоб бути у раю. А ті, хто є в раю, ті є святими.  Всі ми хочемо потрапити до раю. І такі зустрічі, з’їзди  спонукають нас  замислитися над  нашим життям. 

Перебуваючи у Церкві, ми маємо бути тим світлом, як каже Христос, що світить для інших. Коли священик виходить  під час Літургії зі Святими Дарами перед Святим Причастям, то каже: «Святеє святим!». Причащаються ті, хто святі. Але не тому, що ми є такі святі. А через те, що Бог на освячує, що ми відкриваємося на Божу дію і на Божий провід. Тому бажаю кожному з нас, щоби там, де ми перебуваємо, живемо, служимо, ми стали тими, хто світить промінням Божої благодаті, а тим, що Бог  зробив  для нас, в нашому серці, житті – ділилися з ближнім. Ми є покликані до святості, до раю. Бо Господь  помер на хресті за кожного з нас, пролив свою кров за кожну людину, яка жила, живе чи буде жити у цьому світі. Кожен з нас може прислужитися у суспільстві як християнин, відкриваючи своє серце, дію. Бачимо, що в суспільстві сьогодні є різні виклики, негаразди.  Але вони, часто пов’язані з тим, що людина дуже часто байдужа до гріха, йде за гріхом. Ми, як християни, покликані протистояти гріху, не йти за спокусою, а бути святими, опираючись, передусім, на ласку Божу, шукаючи підтримки у Бога.

Сьогодні, слухаючи доповіді, працюючи у групах,  хотілося б, щоб ви поділилися власним досвідом щодо того, яким я є християнином не тільки у церкві, а й у повсякденні. Доповідачі допоможуть  пригадати і вивчити певні проблематики, які є у супільстві, щоб ми могли на них реагувати.

Ще раз дякую за вашу присутність і бажаю гарної плідної праці.

 

Надія Забокрицька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336