Пошук по сайту

У Стоянові висвячено нового священика

23 квітня у храмі св. пророка Іллі с. Стоянова Радехівського деканату владика Михаїл Колтун рукоположив у сан священства Ярослава Садового, вихідця з цього села, який на даний час пише докторат з догматичної теології в Німеччині.

СВІТЛИНИ

У проповіді архиєрей наголосив: "Найбільше, що у нашому житті сталося – це є те, що Ісус Христос воскрес із мертвих. Це для нас об’явлення неуспориме і ми приймаємо воскресіння Христа як таке, яке дається для нашого життя, щоб ми могли жити з Богом. Завдання наше є вчитися віри. Віра наша може бути слабенька, звичаєва або сильна, дієва і ця віра це наш середник спасіння. Через віру ми спасаємося. Тому зараз наше життєве завдання вимагає віри в житті, віри в Христа, який своєю смертю смерть подолав і який дає нам життя вічне. Наше завдання на землі – пізнати Сина Божого, який прийшов нас відкупити, спасти з гріха і тим самим запевнити нам шлях до неба. Цю новину ми маємо в собі засвоїти".

Перед рукоположенням єпископ сказав: "Отець-диякон навчається в Німеччині, де осягає вищі ступені церковного знання. Ми сподіємося, що він як священик буде серед цього народу прикладом для нашої Церкви і для них усіх. Будемо сподіватися, що повернеться до нас, щоби прийти і своїми знаннями поділитися з нашою Церквою".

Після Літургії архиєрей підкреслив: "Ми маємо можливість усі разом досвідчити віру в воскреслого, живого, присутнього з нами Христа. Сьогодні для нас усіх апостол Тома відкриває очі віри. Те, що він побачив з переконання нам свідчить, що Ісус Христос є серед нас і з нами. Ця віра для нас є тим великим піднесенням, що з нами Бог і в цій вірі ми можемо до Бога звертатися, спілкуватися в усіх наших життєвих труднощах. Це є наше духовне збагачення... Щоб було по вірі нашій, щоб ми мали живу віру. Щоб ми молились, просили і це ставалося".

Нововисвячений отець Ярослав взяв слово кажучи: "Хочу перенести вас на двадцять років назад, коли ми справляли 100-річчя церкви. Ми з трепетом, маленькі хлопці, готувалися до зустрічі владики та спільної молитви. Уявіть, що з тих хлопців, які вас зустрічали чи прислуговували у храмі, шестеро з них стали священиками. Це велике провидіння! Через приклад служіння тоді це вплинуло, що ми стоїмо і теж служимо Богові. Господь вибирає нас різними шляхами так само як апостолів, простих рибалок". Відтак подякував усім, хто товаришував йому на дорозі до священства.

На завершення о. Ярослав уділив всім присутнім своє перше священиче благословення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336