Пошук по сайту

Візит у єпархію волонтерів ТЕЗЕ

10 - 11 листопада 2016 року вперше з ознайомчим візитом Сокальсько-Жовківську єпархію відвідали волонтери екуменічної молитовної спільноти братів ТЕЗЕ (Франція).

СВІТЛИНИ

Під час зустрічей молоді хлопці Adam Zajac (Польща) та Robert Trivasse (Великобританія) спілкувалися з молоддю з парафій Святих Апостолів Петра і Павла м. Сокаля, Матері Божої Владичиці України з Червонограда, відвідали Єпархіальне управління. Окрім того, поспілкувалися з головою молодіжної комісії Сокальсько-Жовківської єпрахїі – о. Василем Кметем, відвідали монастир отців-василіян у Червонограді, де зустрічалися з о. Петром Венгрином. Здійснили візит до міського голови м. Сокаля – п.Вадима Кондратюка та дали інтерв’ю на радіо Сокаль.

Волонтери при зустрічах з молоддю та священиками єпархії розповідали про монашу спільноту Тезе, яка щорічно протягом року приймає у себе тисячі молодих людей, про її історію, місію та ту колосальну роботу, яку виконують брати для налагодження стосунків між молоддю різних країн, побудови міжрелігійних та міжкультурних діалогів, зміцнення миру в Європі та у світі.

Волонтери спільноти Тезе Адам та Роберт були короткий час у нашій Єпархії, адже їх чекають інші парафіяльні молодіжні спільноти та церкви, їхня подорож Україною триватиме з 9 по 25 листопада.

Щорічні молитовні прощі Довіри, які проводяться вже понад сорок років у різних містах Європи у період Різдвяних та Новорічних свят, об’єднують десятки тисяч молодих людей у спільній молитві за мир та спокій в цілому святі. Цьогорічна Проща Довіри та миру відбуватиметься у м.Рига (Латвія) у період з 28.12.16 по 01.01.17 р.

Усім зацікавленим особам, які бажають бути учасниками цьогорічної молодіжної прощі Довіри просимо зголошуватися, залишилося зовсім мало до зустрічі у Ризі.

Мар’яна Яремчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336