Пошук по сайту

Річниця відходу у вічність отця Ярослава Михалюка

4 листопада 2016 року звершено архиєрейське богослужіння у храмі св. Миколая м. Радехова за митрофорного протоієрея Ярослава Михалюка, довголітнього Радехівського декана, освячено меморіальну дошку та висловлено чимало найповчальніших спогадів про священика.

СВІТЛИНИ

Єпископ Михаїл Колтун зазначив: «Ми всі перейняті темою особи отця Ярослава Михалюка, біля якого ми всі згуртовувалися за часу його життя і пам’ятаємо його служіння, його дорібок, який він приніс своїми дарами, здібностями і покликанням. Сьогодні ми можемо по ньому прочитувати Євангелію, яка здійснюється. Одна із характерних його ознак – він любив Церкву. Він був сумлінним деканом. З ним священики добре спілкувалися, були в згоді, так само і парафіяни. Ми бачимо той великий дорібок, що за його життя спромоглися спільними зусиллями збудувати храм. В його житті здійснювалася Євангелія і його життя наповнювалося плодами. Ми б хотіли, щоб в нашому житті Бог діяв нашими руками, нашими думками та молитвами. Отець є прикладом як своє покликання втілити в життя, щоб і ми могли втішатися своїми плодами».

Теперішній декан Радехівський – о. Юрій Михалюк зазначив, що в священичій сім’ї від о. Ярослава він «не чув прикрого слова, не чув чогось поганого, але відчував ласку Божу, яка виходила з його уст, з його теплого і щедрого благословення». «Від нього я багато навчився – продовжив о. Юрій. Терпеливості, любові, пошани до родини, до парафіян, і понад усе любити Бога всім серцем і душею. Це можуть підтвердити всі його парафіяни». Відтак декан роздав присутнім газету Радехівського деканату «Слово», в якій надруковані спогади про життя і служіння о. Ярослава Михалюка.

Отець Степан Кащук зі Львова наголосив: «Він був зразковим священиком, який вірно служив Богові і людям. Про це свідчить новий храм, де він так старанно складав свої молитви і працю, щоб тут, в Радехові, повстав цей чудовий храм св. Миколая. Він ніколи не лінувався служити Святої Літургії, якщо вже не міг то в домашній каплиці завжди її звершував. Він був непосидющий, хотів щось надрукувати, щось привезти для храму, поділитися з іншими. Вірю, що його служіння дасть приклад для багатьох молодих священиків».

Всі помолися на могилі отця Ярослава та чимало з присутніх ділилися між собою спогадами про визначного душпастиря.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336