Пошук по сайту

Отець Зиновій Колтун відсвяткував 70-річчя життя та 50-ліття подружжя

7 липня о. Зиновій-Іван Колтун, настоятель храму Непорочного Зачаття Матері Божої с. Вислобоки Новояричівського деканату та капелан силових структур України, відзначив 70-ліття від дня народження та 50-ліття подружнього життя.

Подячну Божественну Літургію звершив митрополит Львівський Ігор Возьняк, з яким ювіляр співпрацював на початку виходу Церкви з підпілля, та владика Михаїл Колтун, рідний брат ювіляра. Співслужили священики Єпархіального управління та Новояричівського деканату.

В часі Літургії владика Ігор звершив Чин благословення подружжя, яке прожило п’ятдесят років. Митрополит одягнув на отця Зиновію та пані Олю весільні корони, помолився над ними і побажав: «Нехай Господь благословить вас, дає розуміння спокою душевного та зовнішнього. Щоби благословив вас добрим здоров’ям на дальші роки життя...» «Якщо ще 25 років вам Бог благословить, то ми дуже будемо радіти», - наголосив архиєрей.

Наприкінці проповіді митрополит Ігор сказав: «Дякую доброчесному отцю Зиновію Колтуну Івану, що запросив нас на спільну молитву. Дякую йому за добрий приклад життя, який він практикує вже сімдесят років. Дякую за ваш гідний приклад подружнього життя, з дружиною Ольгою, що коштує великих зусиль. Ви отче Зиновіє та пані Ольго сьогодні ювіляри, які успішно подолали п’ятдесят років подружнього життя. Очевидно, життя не встелене лаврами, прийшлося пережити успіхи і невдачі, які ви гідно здолали з Божою допомогою».

По завершенні спільної молитви отець-ювіляр зазначив: «Хочу висловити свою невимовну радість, що розділи з нами і сум, і нашу радість. Сум, тому що упокоїлася моя мама». На що митрополит відповів: «Мама – щаслива! Щасливіша від нас. Мама в небі, а ми тут ще мучимося на землі. Вона молільниця…» Отець Зиновій подякував усім за участь у «найбільшій молитві, яку Церква знає – Святій Літургії». Відтак розповів, що за сімдесят років життя бачив радянський стиль життя, масовий атеїзм, але зберігав віру і в 1966 році підпільно взяв шлюб. «За заслоненими вікнами, вночі, приїхав о. Євстахій Смаль і дав нам шлюб. П’ятдесят років минуло з того часу. По-різному було, але завдячую своїм батькам, мамі, що дали нам таке добре християнське виховання. Привернули нам любов до Церкви. Дякую Богові за той прожитий час, за те, що привів мене до священства, за те, що я є з вами».

Представники силових структур, з якими отець Зиновій співпрацює задля забезпечення духовної опіки силовиків та членів їхні родин, також привітали ювіляра та висловили вдячність за старанність у капеланському служінні.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336