Пошук по сайту

У Бродах відзначили 25-ліття священства отця Ярослава Царика

9 червня 2016 року в храмі Воздвиження Чесного Хреста м. Броди звершено Архиєрейську Літургію та складено чимало привітань митрофорному протоієрею Ярославу Царику, настоятелю парафії та директору БФ "Карітас-Броди" з нагоди 25-ліття священичих свячень.

Очолив богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун, який у проповіді зазначив, що ювілей священства співзвучний із ювілеєм року Божого милосердя, адже о. Ярослав є адміністратором храму, який має привілей бути святинею Божого милосердя і відкривати для усіх людей велику ласку Відпусту дочасних кар за наші гріхи.

Звертаючись до ювіляра єпископ сказав: "Ми заявляємо о. Ярославу свою братню та родинну любов у свято, коли він відзначає свої 25 років священства і тішиться, що нам служить. Ми об’єднані в молитві для того, щоб дякувати Богові, просити для нього здоров’я, натхнення у священичому служіння для всіх нас, для добра, миру, для взаємної згоди і любові. Ми сьогодні об’єднані Божою любов’ю, бо Господь є між нами і ви є між нами, бо покликані Господом, щоби нам служити. У цей рік Синод єпископів роздумує про служіння, бо найважніше покликання – послужити. І ви сьогодні в цьому служінні сповняєте свій ювілей. Ми вам зичимо щедрого Божого благословення, Його живої і діяльної присутності у вашому житті, щоб ви могли це відчувати і як той Божий посланець, щоби служити всім людям".

Ювіляра вітали парафіяни, багато гостей та священиків. Від церковного братства було подаровану нову мітру, яку єпископ вложив на голову митрофорного протоієрея, немовби підкреслюючи важливість його священичого покликання серед людей.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336