Послання 2024

Пошук по сайту

Пасторальна рада привітала та помолилася за свого архиєрея

19 листопада в храмі св. Йосафата м. Жовкви отці-декани, голови комісій та працівники єпархіальної курії зібралися на спільну Божественну Літургію, щоби перед празником Собору Архистратига Михаїла скласти безкровну Євхаристійну жертву та привітати духовного батька та архиєреє – владику Михаїла Колтуна – з днем іменин.

У своєму зверненні до присутніх єпископ застановився, якими є ангели і чим вони радіють. «Вони як досконаліші створіння бачать лице Боже і вони тим радіють. Вони воздають Богові славу, звеличення і покору. Це є їх природа і те, що вони приглядаються і прислухаються до Бога значить, що вони бачать і чують Бога в собі. Вони Богові славу возсилають не через те, що Бог їхньої слави потребує, а тому, що вони бачачи Бога, йому славу віддають за те, що живуть у Його царстві і мають дар служіння. Це їх переймає і вони охоче вдивляються в лице Боже і заявляють своє підчинення Його святій волі». Далі архипастир продовжив: «Ми маємо подібність Божу і вони приязні для того, щоби нам послужити. Вони скорі є служити і в нашому щоденному житті благовістують нам Божі правди». Відтак владика говорив про дар життя і що «наше завдання – це формувати християнський погляд віри, щоб пам’ятати, що не ми, а Бог є власником і розпорядителем життя».

Отець Ярослав Кащук, адміністратор Катедрального храму, підсумував так проповідь архиєрея: «Ми перебуваємо під опікую Божою і заступництвом ангелів, але не забуваймо про злих ангелів, які спокушають, шкодять, нищать». Відтак звертаючись до владики Михаїла перефразував св. Василія, кажучи: «У Господа не має інших рук, крім Ваших святительських, щоб Ви освячували та продовжували Таїнства в Святій Церкви. У Господа не має інших уст, крім Ваших, щоб навчали. У Господа не має інших очей, щоб наглядали над всіма нами у єпархії». Відтак побажав: «Міцного здоров’я, щоб Господь надалі скріпляв своє благодаттю, щоб могли правити Церквою в мирі, здоров’ї та довголітті».

Після Літургії відбулося засідання Пасторальної ради під час якої було обговорено ряд актуальних питань діяльності єпархії, а також було представлено напрацювання Патріаршого Собору УГКЦ, який цього року відбувався в Івано-Франківську.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336