Пошук по сайту

У Белзі представлено нового протопресвітера

Доцінюючи важливе значення міта Белза в якому 425-ть років тому єпископи започаткували відновлення єдності Української Церкви з Римським апостольським престолом, 31 травня у храмі перенесення мощей св. Миколая, настоятелю парафії о. Олексію Яворському поручено уряд протопресвітера Белзького деканату.

Преосвященний владика Михаїл Колтун подякував дотеперішньому декану о. Володимиру Юськіву з м. Великі Мости за багаторічне служіння і наголосив, що нове призначення слугуватиме для розвитку даного деканату і єпархії загалом.

Отець Олексій душпастирює у Белзі десять років і має належний досвід для координації парафіяльного життя в межах порученого деканату. На даний час отець-декан займається відновленням храму св. Миколая і за сприянням парафіян та вірян УГКЦ всієї Сокальщини вже укріплено фундаменти давньої святині і поміняно перекриття даху храму.

Звертаючись до присутніх парафіян та гостей, архиєрей зазначив: «Ми щодня бачимо світ навколо, який оживляється Святим Духом. Ми бачимо один одного, але живемо завдяки дії і ласці Святого Духа, який непристанно дає нам животворну силу і наповнює своїми дарами». Відтак архипастир побажав усім: «Щоб могли тим, що Бог дає і відкриває в нашому житті радіти. Всім бажаю, щоб ви раділи не тільки за себе, а за ближнього, за Церкву нашу, за державу і щоб в радості єдналися в вірі та любові». Щодо святкування 425-тої річниці початку передсоборових зустрічей Берестейської унії, владика наголосив: «Дай Бог пережити цю історичну подію життя Церкви так, щоб ми могли докласти своїх старань подібно як наші попередники, завдяки яким ми маємо таку багату духовну спадщину. Так само щоб і ми удостоїлися цієї Божої ласки своїм життям докластися до дії Святого Духа у світі».

По завершенні урочистості архирей відвідав парафію колишнього деканального храму м. Великі Мости, де провів катехизу з дітьми, які готувалися до урочистого Причастя, поділився досвідом капеланського служіння та поспілкувався про життя місцевої Церкви.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336