Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей відвідав українські парафії в Італії

Перебуваючи в Італії, з нагоди прощі «До апостольських порогів», 22 лютого єпископ Михаїл Колтун відвідав українські громади містечок Каттоліка та Пезаро, душпастирем яких є священик Сокальсько-Жовківської єпархії – о. Василь Кметь.

До храму Святих Папи Пія V і Апполінарія в мальовничому містечку Каттоліка, на узбережжі Адріатичного моря, де відбулася Архиєрейська Служба Божа, також зібралися українські вірні з Ріміні, Річчоне, Сан Маріно та інших навколишніх містечок.

У проповіді владика Михаїл особливо відзначив згуртованість парафіяльної спільноти у такий важливий і важкий час, що зараз переживає український народ. Власне риса єднання є тією прикметою, яку архипастир виділив і оцінив у цих місцевих українських громадах. «Будучи родом з різних куточків України і перебуваючи далеко від дому, вони об’єдналися в одну сім’ю, згуртовані навколо Христової Церкви».

Громада вітала владику дитячим співом і поезією. Особливо щиро подякували владиці за о. Василя, який постійно провадить громаду, яка стала для них чи не єдиним українським куточком на чужині.

Під час Літургії архиєрей посвятив ікони для громади Введення в Храм Пресвятої Богородиці містечка Пезаро, які написав їхній парафіянин.

Повідомив диякон Михайло Думінський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336