Пошук по сайту

Спільноти Жовківщини взяли участь у з’їзді «Матерів в молитві»

15 листопада відбувся IX з’їзд руху «Матері в молитві» єпархії, в якому взяли участь парафіяльні спільноти з Жовківщини.

Місцем проведення став храм Преображення Господнього м. Кам’янка-Бузька. Святиню наповнили учасники з’їзду, яких цього року було більше п’ятисот осіб із різних деканатів єпархії.

На з’їзді вдруге були присутні «Матері в молитві» храму Вознесіння Господнього с. Сулимів, а також долучились до поїздки, яку ініціював о. Роман Малькевич ще три спільноти із Жовківщини: слугині храму Успення Пресвятої Богородиці смт. Куликів та дві спільноти м. Жовкви: храму свящ. Йосафата та Пресвятої Тройці.

Програма з’їзду була насичена, але дещо відмінна від попередніх. Ще перед самим початком чотири спільноти разом помолилися Панахиду за загиблими на Майдані та в зоні АТО, перед храмом де встановлена дошка в їх пам’ять. Після реєстрації учасників, Жовківчани спустилися до нижнього храму, де перед чудотворною іконою Струмило-Кам’янецької Божої Матері відмовили вервицю та заспівали кілька пісень. Опісля розпочалася спільна програма у верхньому храмі. Було молитовне правило спільноти, Божественна Літургія та Сповідь.

Цьогорічна зустріч «Матерів у молитві» була особливою, адже єднала усіх у спільній молитві за мир, спокій та добробут нашої держави. Також в часі з’їзду були зібранні пожертви для військовослужбовців.

Повідомив о. Роман Малькевич, адміністратор парафії с. Сулимів

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336