Послання 2024

Пошук по сайту

П’ятиріччя освячення храму відзначили в аграрному університеті

У Львівському національному аграрному університеті, що розташований в м. Дубляни, свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначили по-особливому, адже п’ять років тому саме на Покрову було освячено новозбудовану церкву св. рівноапостольного князя Володимира Великого.

З нагоди свята відбулася святково-духовна програма. 12 жовтня о 18.00 годині до храму привезли мощі св. Івана Павла ІІ. Ця подія була знаковою для місцевих жителів, студентів та викладачів. Адже не щодня можна приклонитися до такої святині. З нагоди зустрічі мощей відбулась Свята Літургія. Після Богослужіння о. Андрій Данилюк розповів про мощі та життя Іван Павла ІІ.

Наступного дня в переддень свята о 18.00 годині в церкві відслужили Велику Вечірню з литією. Її своїм співом прикрасили брати-монахи ЧСВВ з смт. Брюховичі. О 20.00 годині відбувся молебень до св. Івана Павла ІІ. Після чого, усі присутні мали нагоду послухати доповідь, яку підготував брат Богдан Садовський, студент ІФБУ. Він розповів про Кароля Войтилу та його життя на шляху до папства. Брат Михайло Морозовський, випускник ЛДС, розказав про Івана Павла ІІ та його життя і діяльність як Папи Римського. Вкінці всі молилися вервицю за університет та добру долю України.

Храмове свято розпочалося 14 жовтня о 10.00 годині Утренею. Об 11.00 Божественну Літургію очолив протосинкел Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ о. Володимир Коткевич. На Богослужіння зібрався увесь професорсько-викладацький склад, студенти та місцеві жителі. Після молитви відбулось мирування, освячення води та благословення всіх учасників духовного дійства.

Важливим є той факт, що протягом цих трьох днів люди збагатилися духовно. Слухаючи розповіді про папу Івана Павла ІІ присутні зрозуміли наскільки важливим є для кожного від першого і до останнього подиху бути ревним християнином. Тим більше в такий нелегкий для країни час. Кожен, зокрема, старався більше часу приділити для Бога та молитви і кожен молився за Україну та припинення воєнних дій.

Повідомили учасники святкування

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336