Послання 2024

Пошук по сайту

«Зігрій солдата» – міжконфесійна церковна акція

В Буському районі вперше відбулася спільна міжконфесійна церковна акція «Зігрій солдата», яку провели військовий капелан о. Роман Возняк, координатор Сокальсько-Жовківської єпархії з організації допомоги військовим, та ГО «Обласний автомайдан» м. Буська.

Опираючись на зібрану від бійців інформацію, були встановлені чіткі норми потрібного одягу. Це мусили бути речі тільки темних відтінків та спідній теплий одяг. Парафіяни семи церков приносили у храми речі аби відправити бійцям на передову. Кожна церковна громада Буська, смт. Красне зібрала по 5-7 ящиків одягу, а найбільш організованими виявились олещани – зібравши 15 ящиків теплого одягу. Відтак 11 жовтня повний укомплектований мікроавтобус разом з головою буського «Обласного автомайдану» Петром Жукровським та водієм Віктором Ковальчуком долучилися до військової колони під супроводом військового комісара Олександра Тіщенка та команди військовослужбовців, які прямували в зону АТО.

Поблагословити сформовану колону у далеку дорогу прибули військовий капелан о. Роман Возняк та місцеві священики о. Степан Жукровський і о. Андрій Баглай. «Допомога надбужанським хлопцям, які зараз ризикують своїм життям у «гарячих точках» на сході України, вперше об’єднала всі конфесії» – зазначив о. Роман. «Коли мова йде про забезпечення солдат, розуміємо, що на певному рівні державне забезпечення армії існує, проте воно недостатнє, а оперативна і скрупульозна робота небайдужих людей є вкрай необхідна, вона уже врятувала не одне життя! Тому ми повинні бути організовані на належному рівні, щоб мобілізовані відчували допомогу і підтримку людей та розуміли, що їм є за кого боротися. Тим паче, що допомога воїну, який бореться за нашу землю – це є справа свята!», – підсумував капелан.

«Передова АТО: там давно вже не літня спека. Армія в полях входить у холодну пору року, але щоденні завдання виконують поки що у літній формі. Бійці розповідали, що у літній формі вдень почувають себе нормально, а от уночі треба щось тепліше одягати. Тому привезений нами теплий одяг – був дуже доречним. Допомогу розподілили між бійцями 80 частини, третього територіального батальйону оборони, в якому задіяні бійці з Львівської області та 24 частини, що на Луганщині», розповідає після повернення з передової голова громадської організації, син священика УГКЦ, пан Петро Жукровський.

«Окрім необхідних речей привезли військовим ще й дуже багато дитячих малюнків та листів. Справді, написаний незнайомою дитиною лист чи малюнок – велика цінність. Дехто ставиться до них, як до талісманів, які допомагають у небезпечній ситуації» (Петро Жукровський).

Повідомила Інна ПАЛАМАР, журналіст Буського районного часопису «Воля народу»

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336